Avganistan, u sukobima sa talibanima više od 120 mrtvih

Izvor: RTS, 13.Avg.2018, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan, u sukobima sa talibanima više od 120 mrtvih

Najmanje 100 policajaca i vojnika, kao i 20 civila poginulo je u sukobima pripadnika avganistanskih bezbednosnih snaga i talibana u gradu Gazni, na istoku zemlje.
Avganistanski general Tarek Šah Bahrami je ove podatke objavio na konferenciji za novinare, četvrtog dana sukoba u Gazniju, glavnom gradu istoimene provincije.

Bahrami je rekao da tačan broj žrtava još nije utvrđen i da će se ta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << brojka verovatno menjati.
Istovremeno, avganistanski ministar unutrašnjih poslova Vais Ahmad Barmak je rekao da je među poginulima skoro 70 policajaca.
Talibani su u petak pokrenuli napad velikog obima na Gazni, zauzevši neke delove tog grada.
Ministar odbrane je rekao da je u Gazni upućeno oko 1.000 dodatnih snaga bezbednosti, čime se sprečilo da grad ne padne u ruke talibana.
Prema njegovim rečima, u sukobima su ubijena 194 pobunjenika, uključujući 12 lidera, a među njima ima i pakistanskih, čečenskih i arapskih boraca, prenosi AP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUKOBI SA TALIBANIMA U Avganistanu više od 120 mrtvih

Izvor: Blic, 13.Avg.2018

Najmanje 100 policajaca i vojnika, kao i 20 civila poginulo je u sukobima pripadnika avganistanskih bezbednosnih snaga i talibana u gradu Gazni, na istoku zemlje, saopštilo je danas ministarstvo odbrane.

Nastavak na Blic...

Avganistan: U borbi sa talibanima poginulo 100 vojnika i policajaca

Izvor: Danas, 13.Avg.2018

Avganistanski ministar odbrane Tarik Šah Bahrami izjavio je da je u borbama sa talibanima u Gazniju, na istoku zemlje, poginulo oko 100 vojnika i policajaca, kao i više od 20 civila. Članak Avganistan: U borbi sa talibanima poginulo 100 vojnika i policajaca se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.