Avganistan: Ubijeno pet žena zaposlenih na aerodromu

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Dec.2016, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: Ubijeno pet žena zaposlenih na aerodromu

Naoružani napadači ubili su danas pet žena zaposlenih na aerodromu u Kandaharu, na jugu Avganistana, koje su kombijem putovale na posao.

Tri muškarca na motoru otvorila su vatru na kombi koji ih je prevozio, ubili su njih pet i šofera, rekao je za Frans pres portparol provincijske vlade Samim Keplavak.

Direktor međunarodnog aerodroma u Kandaharu, Ambadulah Faizi je rekao da su one radile na obezbeđenju na aerodromu i bile su zadužene za pretres putnica i pregled >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << njihovog prtljaga. Rekao je da su one ranije dobijale pretnje smrću od ljudi koji su im zamerali što rade.

Niko nije preuzeo odgovornost za taj napad, međutim retke Avganistanke koje rade stalno su izložene pretnjama od strane talibana i drugih islamističkih grupa, navodi Frans pres.

Faizi je rekao da je istraga u toku, ali da za sada niko nije uhapšen.

Prema navodima kancelarije avganistanskog državnog tužioca, registrovano je više od 3.700 slučajeva nasilja nad ženama u prvih osam meseci 2016. godine i 5.000 slučajeva 2015, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Aerodromske službenice ubijene u Afganistanu

Izvor: SandzakPress.net, 17.Dec.2016

Afganistan – Šestero ljudi, među kojima pet aerodromskih službenica ubijeno je u napadu naoružanih motociklista. Najmanje šest osoba je ubijeno na aerodromu u provinciji Kandahar, među kojima pet aerodromskih službenica, prenose agencije. Do incidenta je došlo kada je najmanje troje naoružanih...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.