Australija: Plamen visok 18 metara krenuo ka selu

Izvor: Glas javnosti, 01.Mar.2010, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija: Plamen visok 18 metara krenuo ka selu

SIDNEJ - Požar je na zapadu Australije već uništio 22.000 hektara rastinja, a danas je ugrozio malo rudarsko mesto Eniba, 280 kilometara severno od Perta. Požar je počeo u subotu i oteo se kontroli, tako da plamenovi dostižu visinu od 18 metara. Na gašenju požara angažovano je 166 vatrogasaca i avioni koji iz vazduha bacaju vodu, javio je AP.

Putevi u toj retko naseljenoj, poljoprivrednoj oblasti su zatvoreni za saobraćaj, a stanovništvo je pozvano da se evakuiše. Požari su >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << česti u Australiji u toku leta kada vlada suša i visoke temperature. Prema prognozama, temperatura na zapadu Australije trebalo bi sutra da bude 41 stepen. Prošle godine u više stotina požara na jugoistoku Australije su poginule 173 osobe, a više od 2.000 kuća je izgorelo.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Požari u Australiji

Izvor: RTV Pink, 01.Mar.2010

Šumski požar uništio 22.000 hektara rastinja. . . Požar je na zapadu Australije već uništio 22.000 hektara rastinja, a danas je ugrozio malo rudarsko mesto Eniba, 280 kilometara severno od Perta. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.