Australija: Naređena hitna evakuacija nekoliko oblasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2019, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija: Naređena hitna evakuacija nekoliko oblasti

Australijski zvaničnici naredili su hitnu evakuaciju nekoliko oblasti, uključujući glavnu turističku destinaciju, dok se vatrogasci bore sa više od 150 požara koji besne širom zemlje.

Upozoenje "hitna evakuacija" najvišeg, sedmog nivoa, izdato je za sedam područja, među kojima je priobalno odmaralište Nusa, 150 kilometara severno od glavnog grada države Kvinslend, Brizbejna.

Vatrogasna služba te države saopštila je da su uslovi veoma opasni i da vatrogasci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << možda uskoro neće moći za zaustave širenje požara, zbog čega bi životi mogli da budu ugroženi, prenosi Rojters.

Širenju požara pogoduju ekstremno sušni vremenski uslovi u Novom Južnom Velsu i Kvinslendu, gde u nekim delovima kiša nije pala tri godine.

U Sidneju gde živi pet miliona ljudi, nadležni apeluju na građane da ne izlaze napolje jer je grad prekrio "rizičan" dim.

Oko 600 škola i koledža širom zemlje je zatvoreno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Australija "on fire"; "Uskoro nećemo moći da zaustavimo požare" FOTO

Izvor: B92, 13.Nov.2019

Sidnej -- Australijski zvaničnici naredili su hitnu evakuaciju nekoliko oblasti, uključujući glavnu turističku destinaciju, dok se vatrogasci bore sa više od 150 požara...Upozorenje "hitna evakuacija" najvišeg, sedmog nivoa, izdato je za sedam područja, me]u kojima je priobalno odmaralište Nusa,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.