Asanž nudi nagradu od 20.000 evra za pronalazak ubica novinarke

Izvor: BKTV News, 17.Okt.2017, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanž nudi nagradu od 20.000 evra za pronalazak ubica novinarke

Džulijan Asanž, osnivač Vikiliksa, ponudio je nagradu od 20.000 evra onome ko da informacije koje će dovesti do hapšenja ubica novinarke za Malte Dafne Karuan Galicije.

"Razbesnelo me je kada sam čuo da je malteška istraživačka novinarka i blogerka Dafne Karuana Galicija ubijena nedaleko od svoje kuće, bombom postavljenom na automobil. Nudim nagradu od 20.000 evra za informaciju koja će dovesti do krivaca za njenu smrt", napisao je Asanž na svom Tviteru, prenosi BBC.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Julian Assange promet une récompense de 20.000 euros pour toute information sur le meurtre de la «femme WikiLeaks»https://t.co/XB9evmIZIM pic.twitter.com/cwtJx8tveQ

Novinarka sa Malte Dafne Karuana Galicija ubijena je u ponedeljak u eksploziji bombe koja je podmetnuta pod njen automobil.

Ona je pisala o korupciji, a poslednje dve godine u izveštajima se fokusirala na otkrića takozvanih "panamskih papira", odnosno 11,5 miliona dokumenata procurelih iz interne baze podataka čevrte najveće of šor pravne firme u svetu, "Mosak Fonseka".

Evropska unija saopštila je danas da je užasnuta zbog ubistva istraživačke novinarke na Malti i zatražila da odgovorni budu privedeni pravdi.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Asanž nudi nagradu za informacije o ubicama novinarke

Izvor: Radio 021, 17.Okt.2017

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž ponudio je nagradu od 20.000 evra za informaciju koja će dovesti do hapšenja ubica novinarke sa Malte Dafne Karuan Galicije..."Razbesnelo me je kada sam čuo da je malteška istraživačka novinarka i blogerka Dafne Karuana Galicija ubijena nedaleko od svoje kuće,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.