Armija Egipta proglasila operaciju na Sinaju uspešnom

Izvor: Vostok.rs, 09.Avg.2012, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Armija Egipta proglasila operaciju na Sinaju uspešnom

09.08.2012. -

Egipatska armija je izjavila da je operacija protiv terorista na Sinajskom poluostrvu bila uspešna. Kampanja će biti nastavljena, kažu predstavnici vojske. Ubijeno je 20 islamističkih militanata. Egipatska vojska je uništila dva oklopna vozila.

Operacija u kojoj su korišćenji vojni helikopteri je počela nekoliko časova posle napada na tri kontrolna punkta. U regionu je u nedelju ubijeno 16 vojnika na granici sa Izraelom. Nijedna teroristička grupacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << nije preuzela odgovornost za napade, ali Egipat i Izrael govore o aktivnosti na severu Sinajskog poluostrva lokalnih islamista i njihovih palestinskih saveznika iz Sektora Gaza.

Predsednik Egipta Mohamed Mursi je obećao da će uspostaviti kontrolu na Sinajskom poluostrvu.

Izvor: Golos Rossii, foto: «Vesti.Ru»    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.