Izvor: Blic, 03.Nov.2020, 19:36

Aplikacija koja otkriva DA LI IMATE KORONU: Veštačka inteligencija može da detektuje virus PREKO KAŠLJA

Naučnici sa Tehnološkog instituta Masačusets (MIT) razvili su algoritam za koji tvrde da razlikuje nameran kašalj ljudi koji imaju kovid-19, ali nemaju nikakve simptome, od kašlja zdravih osoba. Oni trenutno rade na razvoju besplatne aplikacije koja treba da omogući ljudima da provere da li možda imaju kovid-19, iako nemaju simptome, i to tako što bi kašljali u telefon. Naučnici su objavili studiju u časopisu "IEEE Journal of Engineering in Medicine and Biology".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Algoritam IDENTIFIKOVAO ljude sa covid 19 samo po ZVUKU KAŠLJA

Izvor: eKlinika.rs, 04.Nov.2020, 12:50

Naučnici Massachusetts Institute of Technology (MIT) u SAD razvili su algoritam zasnovan na veštačkoj inteligenciji koji može da prepozna kašalj izazvan korona virusom. Testiranja sprovedena na osobama zaraženim infekcijom covid 19, kako prenosi BBC, pokazala su da je tačnost algoritma 98,5 odsto,...

Nastavak na eKlinika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.