Ana Brnabić sutra u Maroku na Konferenciji o svetskoj politici

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2017, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Brnabić sutra u Maroku na Konferenciji o svetskoj politici

Premijerka Srbije Ana Brnabić učestvovaće na Konferenciji o svetskoj politici (World Policy Conference - WPC) koja će trajati od 3. do 5. novembra u glavnom gradu Maroka, Marakešu.

Vlada Srbije je saopštila da će Ana Brnabić razgovarati sa premijerom Albanije Edijem Ramom na plenarnoj sednici o aktuelnim temama budućnosti Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana.

Brnabić će se tokom posete Maroku sastati u Rabatu sa predsednikom Vlade Maroka Sadedinom El Otmanijem, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a predviđena je i svečana večera koju, povodom Konferencije o svetskoj politici, organizuje ministar spoljnih poslova Maroka Naser Bourita.

Konferencija o svetskoj politici prvi put je održana 2008. godine, sa ciljem boljeg upravljanja svim aspektima u novom sistemu međunarodnih odnosa, navedeno je u saopštenju.

Godišnji sastanak Konferencije o svetskoj politici okuplja političke i ekonomske lidere sa pet kontinenata, kao i predstavnike civilnog društva i akademske zajednice, koji razmatraju ključne političke, ekonomske i bezbednosne izazove u svetu.

Konferenciju je pokrenuo predsednik i osnivač Francuskog instituta međunarodnih odnosa (Institute of International Relations - IFRI) Tjeri de Monbrijal.

U saopštenju je navedeno i da se na desetoj po redu Konferenciji o svetskoj politici očekuje učešće više od 120 visokih svetskih zvaničnika sa svih kontinenata koji će u okviru plenarnih sesija razmatrati aktuelne teme.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić u Maroku na Konferenciji o svetskoj politici

Izvor: B92, 03.Nov.2017, 01:41

Beograd -- Premijerka Ana Brnabić učestvovaće u naredna tri dana na 10. Konferenciji o svetskoj politici u glavnom gradu Maroka, Marakešu...Brnabić će, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, tema plenarne sednice su aktuelne teme i budućnost Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana...Premijerka Srbije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.