Izvor: RTS, 14.Avg.2020, 20:18

Amerikanci zaplenili iransku naftu na putu ka Venecueli

Sjedinjene Američke Države zaplenile su 1,1 milion tona sirove nafte, koje su Iranci nameravali da isporuče Venecueli, saopštilo je američko ministarstvo pravde. Još bez reakcije iz Karakasa i Teherana.
Četiri tovara iranske nafte namenjene Venecueli nalaze se u rukama američkih vlasti, koje su na taj način prekinule seriju isporuka nafte vladi u Karakasu.

Američki zvaničnici tvrde da je ovo najveća zaplena iranske nafte do sada, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za sada nema reakcije Teherana i Karakasa.
Iran i Venecuela postigli su pre nekoliko meseci sporazum o saradnji, prema kojem je Teheran do sada isporučio vladi Nikolasa Madura nekoliko tankera natovarenih naftom.
Iako su Amerikanci najavljivali da tankeri neće proći do Venecuele, mornarica SAD u prvih nekoliko slučajeva nije reagovala. Ni ovaj put nije jasno ko je i kada presreo tankere, ni gde se brodovi trenutno nalaze.
Vlasnici četiri tankera su se, kako navodi agencija Rojters, složili da nafta iz njihovih brodova bude pretovarena i upućena u SAD.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SAD zaplenile iransku naftu

Izvor: B92, 14.Avg.2020

Američko ministarstvo pravosuđa saopštilo je da je zaplenilo oko 1,1 milion barela nafte na četiri plovila koju su Iranci nameravali da isporuče Venecueli...Četiri tovara iranske nafte namenjene Venecueli nalaze se u rukama američkih vlasti, koje su na taj način prekinule seriju isporuka nafte...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.