Izvor: Blic, 22.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci ubili osam iračkih civila, od kojih dvoje dece

Najmanje osam civila, od kojih dvoje dece, ubijeno je u vazdušnom napadu američkih snaga u blizini Baidžija, na severu Iraka, rekli su danas izvori u iračkoj policiji.



Američka vojska potvrdila je da je tokom sinoćne potrage za pripadnicima Al Kaide u redovima iračkih snaga ubijeno dvoje dece, ali za ostalih šest žrtava tvrdi da su teroristi, prenela je agencija DPA. Helikopter američkih snaga u Iraku ispalio je smrtnonosne hice 200 kilometara severno od Bagdada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekli su pripadnici policije nemačkoj agenciji.

"Koalicione snage žale što su nevini civili izgubili život", rekao je kapetan Gordon Delkambr i dodao da "teroristi nastavljaju da pokazuju svoje nepoštovanje prema ljudskom životu tako što svojim nezakonitim i nasilnim akcijama dovode u opasnost decu". Američka vojska saopštila je da je o tom incidentu pokrenuta istraga. U saopštenju je objašnjeno da su američki vojnici pratili sumnjivo vozilo, najpre ispalivši hice upozorenja, a pucali su na automobil tek kada su ljudi u njemu odbili da se zaustave.

U Baidžiju su dve osobe sa liste najtraženijih i još 28 drugih uhapšene, jedna zgrada je izgorela kao i dva vozila, u raciji koja je bila deo nekoliko jučerašnjih akcija sa ciljem uništavanja mreže pripadnika Al Kaide u Iraku, u oblasti između Baidžija i Tikrita.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.