Amerikanci najviše cene Obamu, papu i Trampa

Izvor: Vesti-online.com, 30.Dec.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci najviše cene Obamu, papu i Trampa

Predsednik SAD Barak Obama je čovek kojeg Amerikanci najviše cene, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Galup, dok se na drugom mestu sa jednakim brojem glasova našao zanimljiv par - milijarder Donald Tramp i papa Franja.

Anketa je pokazala da je Obama dobio 17 odsto glasova, dok su pretendent za mesto kandidata Republikanske stranke na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << predsedničkim izborima i poglavar Katoličke crkve podelili drugo mesto sa po pet odsto glasova, preneli su američki mediji.

- Trampova iznenađujuće snažna i često kontroverzna predsednička kampanja ga je učinila jednom od najistaknutijih ličnosti ove godine, pa time i osobom koja mnogim Amerikancima prva padne na pamet - naveo je Galup.

- To objašnjava zašto je Tramp završio čak na drugom mestu liste, koja je formirana tako što je Galup pitao građane SAD da imenuju bilo koju osobu u svetu kojoj se najviše dive - navodi se u saopštenju.

Galup podseća da se američki milijarder još četiri puta u prošlosti našao na listi najcenjenijih ljudi, od 1988. do 1990, kao i 2011. godine.

Na vrhu liste žena kojoj se Amerikanci najviše dive je još jedan potencijalni kandidat za predsednika SAD, Hilari Klinton. Ta bivša prva dama i državni sekretar je već 14. godinu zaredom na prvom mestu te liste.

Na prvih deset mesta liste najcenjenijih muškaraca se nalaze tri predsednika - Obama, Džordž Buš mlađi i Bil Klinton, tri aktuelna predsednička kandidata - Tramp, Berni Sanders i Ben Karson, tri verska i duhovna lidera - papa Franja, Dalaj Lama i sveštenik Bili Grejem, dok se na desto mesto plasirao osnivač "Majkrosoft" Bil Gejts.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.