Amerikanci lansirali špijunski satelit za noćna snimanja

Izvor: Blic, 04.Apr.2012, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci lansirali špijunski satelit za noćna snimanja

Raketa sa tajnim tovarom uspešno je lansirana iz vazduhoplovne baze Vandenberg u Kaliforniji, javila je agencija AP, navodeći da nikakvi detalji o destinaciji rakete nisu poznati. Lansiranje rakete sa tajnovitim satelitom u Kaliforniji

Raketa "Delta 4" lansirana je juče u 16.12 sati, po lokalnom vremenu, iz baze koja je udaljena 209 kilometara severozapadno od Los Anđelesa.

Budući da je reč o tajnom tovaru namenjenom Nacionalnoj kancelariji za posmatranje, nikakvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << detalji o destinaciji rakete nisu poznati.

Kancelarija nagdleda satelite za špijunažu i sprečila je svako medijsko pokrivanje lansiranja.

Upućeni veruju da raketa nosi radar koji može da se koristi noću i tokom lošeg vremena. Takav radar mogao bi da dosegne do određenih zemalja i vidi detalje koje običan satelit ne može.

Povezane vesti: Džinovski satelit otkriva sve tajne neprijatelja Amerike Pentagon: Misteriozni objekat je avion, a ne raketa Misterija traga rakete na nebu Kalifornije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.