Ameri mu presudili: Ubijen vođa Islamske države?

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jun.2016, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ameri mu presudili: Ubijen vođa Islamske države?

Abu Bakr al Bagdadi, jedna od lidera Islamske države, ubijen je u vazdušnim napadima u Siriji, objavio je "India Times", pozivajući se na agenciju Al Amak koja je bliska Islamskoj državi.

Isti izvori navode da je Bagdadi ubijen u ponedeljak u Raki, jednom od glavnih uporišta džihadista u Siriji tokom vazdušne intervencije zapadane kolicije predvođene >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << SAD.

- Abu Bakr al Bagdadi ubijen u vazdušnim napadima na Raku petog dana Ramazana - objavili su islamski mediji.

ISIS affiliated Arabic news agency Al-Amaq says Abu Bakr al-Baghdadi killed in US led air strike. Further confirmation awaited. — ANI (@ANI_news) June 14, 2016

Istovremeno, pojavila se informacija da Bagdadi nije ubijen u Raki, već u Mosulu, ali za sada se niko od zapadnih zvaničnika nije oglasio ovim povodom.

Iračke bezbedonosne službe objavile su da je ozloglašeni vođa džihadista ubijen u napadu iračke vojske.

"Iračka avijacija pogodila je konvoj u kojem se nalazio Bagdadi, a koji se zaputio u Karabalu na sastanak lidera islamske države", stoji u saopštenju iračkih bezbednosnih službi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

LAŽNA VEST Al Bagdadi NIJE UBIJEN u američkim napadima

Izvor: Blic, 14.Jun.2016

Vest da je Abu Bakr al Bagdadi, jedan od lidera Islamske države, ubijen je vazdušnim napadima u Siriji koju je jutros objavio "India Times", pozivajući se na agenciju Al Amak koja je bliska Islamskoj državi, nije tačna tvrdi britanski list Independent...Isti izvori koji su objavili al Bagdadi ubijen...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.