Ambasador Godfri: Grenel će se sa još više energije posvetiti ulozi specijalnog izaslanika

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Feb.2020, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Godfri: Grenel će se sa još više energije posvetiti ulozi specijalnog izaslanika

Ambasador Sjedinjenih Američkih Džrava u Srbiji Entoni Godfri izjavio je danas da će ambasador Ričard Grenel i posle imenovanja za rukovodioca obaveštajnih službi SAD nastaviti sa svojom ulogom specijalnog izaslanika američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine i da će se sa još većom energijom posveti tom izazovu.

"Baš juče sa razgovarao sa ambasadorom Grenelom, on je veoma uzbuđen zbog mogućnosti da nastavi da se bavi svojom ulogom, pogotovo sada kada >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kao član kabineta možda ima još i veći uticaj i može da se sa još i većom energijom posveti tom izazovu", rekao je Godfri novinarima u Kragujevcu.

Godfri je kazao da, kao što je i ranije Grenel govorio, njegov je akcenat na razvoju privrede i na rešavanju konkretnih pitanja, dok će politička pitanja ostaviti po strani.

Amerićki ambasador je u Kragujevcu razgovarao sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem.

Posle sastanka koji nije bio otvoren za medije, Godfri je novinarima rekao da je imao otvoren i jasan razgovor o izazovima sa kojima se Kragujevac suočava i sa koracima koje preduzima da na njih odgovori.

Kazao je da se trudi da ne bude ambasador samo u Beogradu nego u celoj Srbiji, a Kragujevac je jedan izuzetno važan grad sa "divnom istorijom i vrlo dinamičan grad".

Godfri je istakao da u Kragujevcu ima brojnih projekata koje predvodi američka agencija USAID, kao i da je sjajna saradnja sa Univerzitetom u tom gradu.

"Postoje ovde i američke kompanije, a ja ću se svojski truditi da ohrabrim još više američkih investicija", rekao je Godfri.

Godfri je posetio memorijalni kompleks u Šumaricama i Univerzitet u Kragujevcu.

Gradonačelnik Radomir Nikolić rekao je da je u susretu sa Godfrijem bilo reči i o predstojećim izborima i da deli stav sa ambasadorom Amerike da na predstojeće izbore u Srbiji treba da se izađe i na njima iskaže volja birača.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Godfri: Grenel će politička pitanja ostaviti po strani

Izvor: Danas, 21.Feb.2020

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio je da će američki ambasador u Berlinu Ričard Grenel i nakon imenovanja za rukovodioca obaveštajnih službi SAD ostati specijalni izaslanik predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.