Godfri: Grenel će politička pitanja ostaviti po strani 1Entoni Godfri Foto: Beta/ Milan Obradović

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio je da će američki ambasador u Berlinu Ričard Grenel i nakon imenovanja za rukovodioca obaveštajnih službi SAD ostati specijalni izaslanik predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine.

– Baš juče sam razgovarao sa ambasadorom Grenelom. On je veoma uzbuđen zbog mogućnosti da nastavi da se bavi svojom ulogom, pogotovo sada kada kao član kabineta možda ima još i veći uticaj i može da se sa još većom energijom posveti tom izazovu – rekao je Godfri u petak novinarima u Kragujevcu.

Grenelov akcenat u pregovorima Beograda i Prištine, prema njegovim rečima, biće stavljen na razvoj privrede i na rešavanje konkretnih pitanja, dok će politička pitanja ostaviti po strani.

Ambasador SAD je danas u Kragujevcu razgovarao sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem. Nakon tog sastanka, koji je bio zatvoren za javnost, Godfri je kazao da se trudi da ne bude ambasador samo u Beogradu, nego u celoj Srbiji, a Kragujevac je jedan izuzetno važan grad sa „divnom istorijom“. Godfri je pritom istakao da u Kragujevcu postoje brojni projekti koje realizuje američka agencija USAID.

Gradonačelnik Radomir Nikolić je rekao da je sa Godfrijem razgovarao o predstojećim izborima i da deli stav sa ambasadorom Amerike da na predstojeće izbore u Srbiji treba da se izađe i na njima iskaže volja birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari