Al Kaida preuzela odgovornost za napad u Sani

Izvor: Studio B, 11.Okt.2014, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Kaida preuzela odgovornost za napad u Sani

Al Kaida na arabijskom poluostrvu (Akpa) preuzela je odgovornost za samoubilački napad na šiite u Sani, u Jemenu, gde je u četvrtak poginulo 47 osoba, saopštio je američki sajt SITE, koji nadgleda islamističke aktivnosti na internetu.

Akpa je na islamističkom sajtu Ansar šeriah njuz saopštila da je njen kamikaza Abu Mujavija el Sanani aktivirao eksplozive oko svog pojasa na jednom skupu pristalica šiitskih pobunjenika u glavnom gradu Jemena.

Taj ogranak Al Kaide >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je ranije preuzimao odgovornost za napade na šiite i jemenske vlasti.

Akpa, čija su uporišta na jugu i jugoistoku Jemena, pozvala je krajem septembra sve sunite u zemlji da napadaju umerene šiite poznate kao Zejditi.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Al Kaida preuzela odgovornost za napad u Sani

Izvor: Blic, 11.Okt.2014

Al Kaida na arabijskom poluostrvu (Akpa) preuzela je odgovornost za samoubilački napad u Sani, u Jemenu, gde je u četvrtak poginulo 47 osoba, saopštio je danas američki sajt SITE, koji nadgleda islamističke aktivnosti na internetu...Akpa je na islamističkom sajtu Ansar šeriah njuz saopštila da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.