Afrički kralj najbogatiji čovek svih vremena!

Izvor: Kurir, 17.Okt.2012, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afrički kralj najbogatiji čovek svih vremena!

Vladar Malijskog carstva iz 14. veka Mansa Musa I raspolagao je ubedljivo najvrednijom imovinom, većom i od Rokfelerove, Rotšildove i Gejtsove

BAMAKO - Nema mu ravnog.

Kralj Zapadne Afrike iz 14. veka Mansa Musa I, i ujedno vladar Malijskog carstva, koje je obuhvatalo oblast današnje Gane, Timbuktua i Malija, najbogatiji je čovek svih vremena, pokazala je lista Selebriti nju vorta, na kojoj se našlo ukupno 25 imena.

U vreme smrti, 1331, Musa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << I imao je bogatstvo koje se procenjuje na čak 400 milijardi dolara, pa je tako iza sebe ostavio najpoznatije bogataše ikada, poput Bila Gejtsa, Džona Rokfelera, porodice Rotšild, Muamera Gadafija i mnoge druge.

Lista bogataša uključuje sve one koji su raspolagali ogromnom imovinom i novcem tokom poslednjih 1.000 godina, a zanimljivo je da su od njih 25 samo trojica i danas živi i da se među njima nije našla nijedna žena.

Najimućniji ljudi na svetu u poslednjih 1.000 godina (izvor: Selebriti nju vort)

1. Kralj Zapadne Afrike, Mansa Musa i iz Malija

400 milijardi dolara

2. Porodica Rotšild, evropska bankarska dinastija

350 milijardi dolara

3. Džon D. Rokfeler osnivač poznate naftne kompanije

340 milijardi dolara

4. Endru Karnegi, predvodio američku industriju čelika

310 milijardi dolara

5. Ruski car Nikolaj Aleksandrovič Romanov

300 milijardi dolara

6. Muamer el Gadafi, libijski vođa

200 milijardi dolara

12. Bil Gejts, suosnivač Majkrosofta

136 milijardi dolara

22. Karlos Slim Hel, telekomunikacioni magnat

68 milijardi dolara

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Niko nikada nije bio tako bogat kao on (FOTO)

Izvor: S media, 17.Okt.2012

Njegovo ime je Musa I, poznatiji kao Mansa Musa "kralj svih kraljeva", Malijskog carstva. Carstvo se prostiralo preko današnje Gane, Timbuktua i Malija u Zapadnoj Africi...Najpoznatiji centar za učenje "Sankore Madrasah" izgrađen je tokom njegove vladavine. Sergio Domian, italijanski arhitekta i naučnik...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.