Abu Dabi: Zlatne poluge kupuju iz automata

Izvor: Glas javnosti, 14.Maj.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abu Dabi: Zlatne poluge kupuju iz automata

ABU DABI - Stanovnici Abu Dabija od ove sedmice mogu da kupuju zlatne poluge u automatu koji podseća na klasični, za prodaju gaziranih napitaka. Mašina postavljena u luksuznom hotelu "Emirejts palas" (Emirates Palace) privukla je veliki broj znatiželjnika i ponekog kupca.

Ujedinjeni Arapski Emirati su druga zemlja sveta koja ima automat za distribuciju zlatnih poluga, saopštio je nemački proizvođač Eks orijente luks (Ex Oriente Lux). Prvu mašinu te vrste dobila je Nemačka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Kupci mogu da kupe zlatne poluge teške od jednog do 10 grama, a u ponudi su i zlatnici po ceni koja se redovno usklađuje pomoću kompjutera.

Zlato je u sredu dostiglo rekordnu vrednost i prvi put prešlo cenu od 1.245 dolara po unci.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.