ATENTAT KOD LUGANSKA: Ubijen Aleksej Mozgovoj, čuveni komandant brigade Fantom

Izvor: Kurir, 24.Maj.2015, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATENTAT KOD LUGANSKA: Ubijen Aleksej Mozgovoj, čuveni komandant brigade Fantom

Vlasti LNR kažu da je moguće da su ovaj atentat izvršili ukrajinski diverzanti

MOSKVA - Šef Brigrade Prizrak (fantom), jedne od najpoznatijih milicija u regionu Luganska, Aleksej Mozgovoj ubijen je večeras kad je džip u kojem je putovao upao u zasedu.

Mozgovoja su ubili nepoznati muškarci naoružani vatrenim oružjem, otprilike na istom mestu gde je već pokušan atentat na njega 7. marta - na auto putu između Luganska i mesta Alčevsk, u kojem se nalazi štab >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Brigade Prizrak, prenose RIA Novosti.

TV Zvezda javlja da su Mozgovoja ubili ukrajinski diverzanti.

Мозгового убили украинские диверсанты, уже покушавшиеся на него - #ЛНР Подробности: http://t.co/3EnymHzWYa pic.twitter.com/RaM3ycU3ZQ

"Jedna verzija je da je ovo delo diverzantsko-izviđačkih grupa, koje su i u martu ove godine pokušali da ga ubiju", kaže zamenik tužioca samoproglašene Luganske Narodne Republike Sergej Gorjenko.

Predstavnik pomenute milicije je izjavio kako je Mozgovoj teško ranjen i potom preminuo na licu mesta.

Gorjenko je dodao da je uz Mozgovoja je poginulo još šestoro ljudi, a na сajtu televizije LajfNjuz je objavljeno da su s njim bili njegov sekretar za štampu i tri člana njegovog obezbeđenja.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.