Ubijen komandant Prizraka Aleksej Mozgovoj

Izvor: Radio 021, 24.Maj.2015, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen komandant Prizraka Aleksej Mozgovoj

Komandant Brigrade Prizrak (fantom), jedne od najpoznatijih milicija u regionu Luganska, Aleksej Mozgovoj ubijen je sinoć kad je džip u kojem je putovao upao u zasedu.

"To se dogodilo otprilike na istom mestu gde se 7. marta dogodio pokušaj ubistva Mozgovoja. Nepoznate osobe otvorile su vatru na džip u kojem se Mozgovoj nalazio sa pratnjom. Mozgovoj je teško ranjen i preminuo je na licu mesta", izjavio je predstavnik brigade.

On je dodao da su u pucnjavi ranjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ljudi iz pratnje, ali nije mogao da kaže koji je stepen njihovih povreda. U toku je potraga za diverzantima. Prema saopštenju zamenika vrhovnog tužioca samoproklamovane Luganske Narodne Republike, uz Mozgovoja je poginulo još šestoro ljudi, a na ruskom informativnom sajtu LajfNjuz je objavljeno kako su s Mozgovojem bili njegov sekretar za štampu i tri člana njegovog obezbeđenja. Džip u kojem su se nalazili Mozgovoj i njegovi saborci pogođen je nedaleko od Mihajlovke na teritoriji Luganske Narodne Republike.

Mozgovoj je u video-obraćanju 8. marta izjavio da je na njega izvršen pokušaj ubistva, nakon čega je prebačen u Alčevsku gradsku bolnicu sa lakšim povredama. Nakon ukazane lekarske pomoći on se vratio svojim obavezama.

Mozgovoj je bio jedan od najuspešnijih komandanata dobrovoljačke vojske Donbasa. U oružanoj borbi je učestvovao od proleća 2014. godine.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

UBIJENI VOĐA FANTOMA Običan čovek koji je sanjao o šampanjcu sa Putinom

Izvor: Blic, 24.Maj.2015

Aleksej Mozgovoj, bivši komandant jedne od najpoznatijih milicija u regionu Luganska, koji je noćas ubijen, bio je fasciniran Putinom. Takođe, on je jedan od retkih komandanata koji je dozvolio je ekipi BBC-a ekskluzivan pristup svom trening kampu u istočnoj Ukrajni...Mozgovoj, jedan od poznatih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.