AP: Politička elita Rusije uživa u Trampovoj inauguraciji

Izvor: RTS, 20.Jan.2017, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AP: Politička elita Rusije uživa u Trampovoj inauguraciji

Ruski zvaničnici i poslanici hvale Trampovu inauguraciju, kao početak boljih odnosa sa SAD, javlja AP.
Politička elita Rusije ushićena je zbog Trampovog obećanja da će popraviti narušene odnose sa Moskvom, uprkos napetosti sa Vašingtonom zbog krize u Ukrajini, rata u Siriji i drugih problema.

Ruski premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dmitrij Medvedev izjavio je da je Moskva spremna da odradi "svoj deo posla u popravljanju odnosa", iako još nije jasno u kom smeru će Tramp krenuti nakon inauguracije.
Medvedev, koji je bio predsednik Rusije od 2008-2012, kada je Putin morao da stupi na mesto premijera zbog ograničenja mandata, oštro je osudio administraciju Baraka Obame zbog oslanjanja na "nasilje i pritisak" u svom odnosu sa Rusijom.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vašington,   Sirija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ruska politička elita raduje se Trampovoj inauguraciji

Izvor: Beta, 20.Jan.2017

Ruski zvaničnici i poslanici raduju se današnjoj inauguraciji Donalda Trampa nadajući se da ona najavljuje period boljih odnosa sa SAD, narušenih zbog neslaganja po pitanju Sirije, Ukrajine i optužbi sa mešanje u američke izbore. Trampova obećanja da će popraviti odnose sa Rusijom ne samo da...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.