AKTUELNO: Umrlo još 17, obolelo 3.822, u Novom Sadu 202 nova slučaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2020, 09:38

AKTUELNO: Umrlo još 17, obolelo 3.822, u Novom Sadu 202 nova slučaja

U Srbiji su u poslednja 24 sata potvrđena 3.822 nova slučaja korona virusa, što je najviši dnevni bilans od početka epidemije, a preminulo je 17 osoba.

Prema novim podacima objavljenim na sajtu covid-19.rs , od poslednjeg preseka testirano je 14.015 osoba.

Hospitalizovana su 3.693 pacijenta, od kojih su 163 na respiratoru.

Od početka epidemije u Srbiji je zaraženo 81.086 osoba, a 989 je preminulo.

Do sada je testirano 1.496.295 uzoraka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U Beogradu ponovo najviše novozaraženih

Od rekordna 3.822 nova slučaja korona virusa koliko je u poslednja 24 sata registrovano u Srbiji, najviše ih je ponovo u Beogradu, gde su novozaražene 1.692 osobe, što je 44 odsto ukupnog broja.

Slede Novi Sad sa 202 nova slučaja, Kragujevac sa 145 i Niš sa 130 novozaraženih.

U Valjevu je zabeleženo 107novih infekcija, u Kraljevu 75, Šapcu 61.

U Boru je potvrđeno 57 novih slučajeva, u Bačkoj Palanci 49, Loznici 42, a u Vrbasu 41.

Ostali gradovi i opštine imaju manje od 40 novozaraženih.

22.35 - U bolnici u Somboru 76 zaposlenih zaraženo koronom

Somborska opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ saopštila je da su 19 lekara, 44 medicinske sestre,tri administrativna radnika i deset radnika tehničke službe PCR pozitivni, što je 76 zaposlenih inficiran korona virusom u OB Sombor. Na Odeljenju za kovid, dva pacijenta su na mehaničkoj ventilaciji, a leči se ukupno osamaest pacijenata obolelih od korona virusa.

19.47 - Kon: Predlog medicinskog dela - kafići do 18 časova na dve nedelje

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je večeras da je medicinski deo Kriznog štaba predložio da nova mera u sprečavanju daljeg širenja koronavirusa bude skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata do 18 časova, a koja bi, kaže, bila oročena na dve nedelje.

19.03 - U Šapcu 44 novozaraženih, sve više dece

U Šapcu je u poslednja 24 časa od 98 testiranih na virus korona 44 sugrađana pozitivno na taj virus, rečeno je danas na sednici gradskog Štaba za vanredne situacije.

Kako je objavljeno na sajtu grada, gradonačelnik Aleksandar Pajić rekao je da je epidemiološka situacija u Šapcu i dalje izuzetno nepovoljna.

14.57 - Zaražen 341 korisnik u ustanovama socijalne zaštite

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo korona virusa kod 341 korisnika i 209 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Do sada je izlečeno 1.158 korisnika ustanova socijalne zaštite i 467 zaposlenih, navodi se u saopštenju.

13.11 - Sve veći broj pacijenata u kovid ambulanti kikindskog Doma zdravlja

Sa trenutno 186 aktivnih slučajeva kovida 19, epidemiološka situacija na teritoriji Severnobanatskog okruga sve je nepovoljnija.

Sa ukupno 119 obolelih najteže je u Kikindi, ali se porast broja novoobolelih beleži i u drugim opštinama na severu Banata.

12.55 - Na teritoriji Grada Zrenjanina 458 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Simo Salapura, rekao je nakon današnje sednice Gradskog štaba za vanredne situacije, na kojoj su donete pojačane protivepidemiološke mere, da prema najnovijim podacima, u Zrenjaninu ima 458 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom, uz oko još 50 slobodnih mesta u bolničkim ustanovama, navedeno je na sajtu Grada.

12.45 - Loša epidemiološka situacija u Ljigu

Nakon testiranja 72 ljudi u Ljigu, prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 18.

Sa brojem zaraženih, raste i broj hospitalizovanih, pa je u bolnici u Valjevu trenutno smešteno 10 pacijenata iz Ljiga, svi u stabilnom stanju.

12.24 - Vranje: U kovid bolnicama hospitalizovano 50 pacijenata

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 50 pacijenata, od kojih je 41 pozitivan na kovid-19, poslednji su podaci Kriznog štaba.

Svi hospitalizovani imaju upalu pluća, a na kiseoničkoj potpori je 27 pacijenata, prenele su Južne vesti.

12.00 - Đerlek: U narednih sedam dana dalji skok obolelih

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da se u narednih sedam dana očekuje dalji skok broja obolelih od korona virusa.

"Ministarstvo zdravlja će dati sve od sebe da svakom obolelom pruži potrebnu negu, kao i bolničko lečenje, ukoliko je potrebno", rekao je Đerlek novinarima nakon konferencije posvećene Svetskom danu dijabetesa.

11.24 - U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji preminula jedna osoba, 97 zaraženo

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata potvrđeno je 97 novih slučajeva korona virusa, a preminula je jedna osoba, saopšteno je iz Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici.

Preminula je osoba iz Kosovske Mitrovice, prenosi Kosovo onlajn.

11.03 - U Zaječaru 37 novoobolelih

U poslednja 24 časa u Zaječaru je od 75 testiranih uzoraka, korona virus potvrđen kod njih 37.

Na Infektivnom odeljenju zaječarske bolnice smešteno je 27 pacijenata, a od početka nedelje u kovid sistemu je i Grudno odeljenje gde je danas 10 pacijenata.

9.50 - Bolnica 'Sveti Sava' se puni, zbrinuto 27 kovid pacijenata

U beogradskoj specijalnoj bolnici ''Sveti Sava'', koja je od petka u kovid sistemu, na lečenju je 27 obolelih od kovida-19, od kojih je dvoje na respiratoru, saopšteno je iz te bolnice.

Koordinator kovid odeljenja u toj zdravstvenoj ustanovi Pavle Petrović rekao je da ta bolnica od ranije ima kovid pacijente s moždanim udarom, a da je od petka pre podne na kovid odeljenje primljeno 15-16 pacijenata.

8.40 - Prvi pacijenti u kovid bolnici u Sokobanji

Primljeni su i prvi pacijenti u bolnicu za plućne bolesti u Sokobanji, koja jeod juče u kovid sistemu.

Vesna Milanović, direktorka bolnice, kaže za RTS da ta ustanova ima ukupno 160 bolničkih postelja.

7.46 - Na Infektivnoj Klinici u Novom Pazaru 25 pacijenta

Na Infektivnoj klinici bolnice u Novom Pazaru nalazi se 25 pacijenata, a u privremenoj kovid bolnici u novopazarskoj banji leči se njih pet.

Povećava se i broj pregleda u kovid ambulantama, pa Zavod za javno zdravlje upozorava da bi se mogla ponoviti situacija iz jula.

Doktorka Majda Ivković, portparolka Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, kaže za RTS da se veliki broj građana leči kod kuće i poziva ih da se s prvim simptomima jave u kovid ambulantu.

7.31 - Velike gužve u kovid ambulantama u Topličkom okrugu

Velike su gužve u kovid ambulantama u sve četiri opštine Topličkog okruga.

U Domu zdravlja u Prokuplju juče je pregledano 137 pacijenata s respiratornim infekcijama, povišenom temperaturom i sumnjom na kovid 19, javlja RTS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sve više bolnica prelaze u kovid sistem, čeka se odluka o novim merama

Izvor: OkRadio.rs, 14.Nov.2020

Epidemijska situacija u Srbiji sve je složenija i odluka o uvođenju novih mera biće ubrzo doneta. Lekari poručuju građanima samo jedno - pridržavajmo se mera. Prema poslednjem preseku potvrđeno je još 3.499 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od posledica kovida preminulo je još 17 osoba....

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.