AKTUELNO: U Srbiji 189 novih slučajeva, preminule četiri osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2021, 06:27

AKTUELNO: U Srbiji 189 novih slučajeva, preminule četiri osobe

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 189 novih slučajeva korona virusa, među 9.786 testiranih uzoraka, a preminule su četiri osobe.

U bolnicama se nalazi 311 pacijenata obolelih od korona virusa, od kojih je sedam na respiratoru, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Od početka pandemije u Srbiji je registrovano 719.006 slučajeva koronavirusa, među 4.572.957 testiranih uzoraka, a preminulo je 7.088 ljudi. Procenat smrtnosti je 0,99.

Poslednjih nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dana, raste broj novozaraženih koronavirusom. Stručnjaci ističu da nas brojevi upozoravaju da smo na početku novog talasa, te da je neophodno ubrzanje vakcinacije.

Upozoravaju da na to što ponovo imamo trocifren broj zaraženih utiče nizak stepen vakcinacije od kovida, a najveći trenutni problem je mala vakcinisanost među mladima.

Objašnjavaju da stoprocentne zaštite nema, ali da je uz mere neophodno i podizanje stepena imunizacije i motivisanje mladih da se vakcinišu.

Apeluju na građane da se vakcinišu kako bismo bili spremni za brzo širenjedelta soja virusa, koji je registrovan u Srbiji, a koji postaje dominantniji u sve više zemalja.

Navode da vakcina imam dovoljno i da je jučena Institut "Torlak" stigla redovna isporuka Fajzerove vakcineprotiv koronavirusa. Stiglo je ukupno 79.560 doza Fajzerove vakcine.

12.58 - U Čačku za 24 sata 44 pozitivna slučaja

Prema izveštaju Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka u protekla dvadeset četiri časa potvrđeno je 44 pozitivna slučaja, dok je samo dan pre prisustvo virusa potvrđeno kod jedne osobe.

12.33 - U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji bez novoobolelih

Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji nisu zabeleženi novi slučajevi obolelih od kovida-19, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica, prenosi Radio Kontakt Plus.

11.34 - Vesić: Uspeli smo, u Beogradu 750.000 vakcinisanih

U Beogradu je do juče, u skladu sa zvaničnim podacima Gradskog zavoda za javno zdravlje, bar jednom dozom vakcinisana 750.321 osoba, što je 54,1 odsto punoletne populacije, obajvio danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

09.58 - Korona se širi kao požar, Srbija daleko od kolektivnog imuniteta

Korona virus ponovo je počeo da se širi kao požar u celom svetu i to će stići i u Srbiju, koja je daleko od kolektivnog imuniteta, kaže direktor punkta za vakcinaciju na Beogradskom sajmu Zoran Bekić.

08.51 - U užičkoj bolnici za 24 sata primljen jedan oboleli

U užičkoj bolnici u poslednja 24 sata hospitalizovan je jedan pacijent pozitivan na koronavirus, saopštio je jutros Zdravstveni centar Užice.

08.32 - Đerlek: Paket novih mera za stimulaciju vakcinacije

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek kaže da će država ovih dana da izađe s paketom novih mera za stimulaciju vakcinisanja, kao i da je on lično za obaveznu vakcinaciju svih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.