AHMADINEDŽAD: NEPRIJATELJI IRANA SU IDIOTI

Izvor: Kurir, 19.Jul.2010, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AHMADINEDŽAD: NEPRIJATELJI IRANA SU IDIOTI

TEHERAN - Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad rekao je da su "iranski neprijatelji idioti" i da sankcije Ujedinjenih nacija neće uticati da se njegova zemlja odrekne nuklearnog programa. Sankcije UN će samo pomoći Iranu da postigne veće ekonomsko oslanjanje na sopstvene snage, naglasio je iranski predsednik, obraćajući se industrijalcima na severu Irana. Njegov govor je direktno prenosila državna televizija, navela je agencija AP.

- SAD moraju da odbace "kaubojsku logiku" ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << žele da razgovaraju sa Iranom o njegovom nuklearnom programu, izjavio je iranski predsednik. U obraćanju industrijalcima on je kritikovao rezoluciju Saveta bezbednosti UN od 9. juna kojom se uvode nove sankcije Iranu zbog njegovog nuklearnog programa.

- Vi usvajate rezolucije da biste naveli na dijalog. To je logika kauboja kojoj nema mesta u Iranu. Ako delujete učtivo, spremni smo na dijalog s poštovanjem. Mi smo strpljivi i posmatramo vas kako izvodite akrobacije - rekao je Ahmadinedžad.

Zapad smatra da Iran pokušava da razvije atomsko oružje u okviru svog civilnog nuklearnog programa i kroz obogaćivanje uranijuma. Iran to stalno demantuje tvredeći da je njegov nuklearni program isključivo za civilne potrebe, na šta ima prava. "Ne boje se oni ni atomske bombe ni raketa. Oni su zabrinuti zbog buđenja iranskog naroda. Oni kažu da bi Iran mogao da proizvede bombu za dve godine. To nije tačno, mi ne želimo bombu", rekao je Ahmadinedžad.

On je istakao da čak i da je tačno da Iran ima bombu, zašto bi se neko plašio samo jedne bombe kad Amerikanci sami kažu da ih imaju više od 5.000. "Oni vrlo dobro znaju da mi ne pokušavamo da napravimo atomsku bombu", rekao je iranski predsednik.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.