90 žrtava udesa aviona na Puketu

Izvor: B92, 17.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

90 žrtava udesa aviona na Puketu

Puket -- U avionskoj nesreći na tajlandskom ostrvu Puket juče poginulo 90 osoba, većinom stranaca, saopštili zvaničnici.

Crne kutije su nađene, ali je rano dati zaključak zbog čega se avion srušio. U avionu, koji je iz Bangkoka leteo za Puket, bilo je 123 putnika i sedam članova posade. Nesreća se dogodila juče, kada je avion, koji je zbog lošeg vremena kružio iznad puketskog aerodroma, u pokušaju da se spusti, skliznuo sa piste, prepolovio se i zapalio.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U nesreći je povređena 41 osoba, a spasilačke ekipe tragaju za najmanje pet tela, prenela je agencija AP.

"Nađene su dve crne kutije, koje će biti poslate na analize u SAD. Nadamo se da ćemo za nekoliko sedmica znati uzrok nesreće", rekao je tajlandski ministar saobraćaja Tira Haočaroen.

Na spisku poginulih je 54 stranca i 36 Tajlanđana, a među žrtvama su državljani SAD, Francuske, Izraela, Švedske, Irana, Australije i Velike Britanije.

Poginuli su i pilot iz Indonezije i kopilot sa Tajlanda.

Prema Rojtersu, preživelo je 14 Tajlanđana, sedmoro Britanaca, petoro Iranaca, četvoro Nemaca, po dvoje stanovnika Izraela i Švedske i po jedan državljanin Nemačke, Francuske, Irske, Australije, Italije, Kanade i Austrije.

Većina putnika iz aviona krenula je na letovanje na ostrvo Puket.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.