Ponedeljak, 17.09.2007.

09:38

90 žrtava udesa aviona na Puketu

U avionskoj nesreći na tajlandskom ostrvu Puket juče poginulo 90 osoba, većinom stranaca, saopštili zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Default images

Crne kutije su nađene, ali je rano dati zaključak zbog čega se avion srušio. U avionu, koji je iz Bangkoka leteo za Puket, bilo je 123 putnika i sedam članova posade. Nesreća se dogodila juče, kada je avion, koji je zbog lošeg vremena kružio iznad puketskog aerodroma, u pokušaju da se spusti, skliznuo sa piste, prepolovio se i zapalio.

U nesreći je povređena 41 osoba, a spasilačke ekipe tragaju za najmanje pet tela, prenela je agencija AP.

"Nađene su dve crne kutije, koje će biti poslate na analize u SAD. Nadamo se da ćemo za nekoliko sedmica znati uzrok nesreće", rekao je tajlandski ministar saobraćaja Tira Haočaroen.

Na spisku poginulih je 54 stranca i 36 Tajlanđana, a među žrtvama su državljani SAD, Francuske, Izraela, Švedske, Irana, Australije i Velike Britanije.

Poginuli su i pilot iz Indonezije i kopilot sa Tajlanda.

Prema Rojtersu, preživelo je 14 Tajlanđana, sedmoro Britanaca, petoro Iranaca, četvoro Nemaca, po dvoje stanovnika Izraela i Švedske i po jedan državljanin Nemačke, Francuske, Irske, Australije, Italije, Kanade i Austrije.

Većina putnika iz aviona krenula je na letovanje na ostrvo Puket.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

13 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

8 h

Podeli: