Izvor: RTS, 04.Nov.2023, 20:23

Временска прогноза за 5. новембар 2023.

Другог дана викенда ипак с кишобраном у руци, нарочито ако живите на северу земље. Стиже нов талас влажног ваздуха, па ће киша падати у Војводини и на западу, тек увече на југу земље. Биће и пљускова праћених грмљавином. Касно после подне на северу разведравање. На >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << снази ће бити жути метео-аларм јер се очекују удари ветра од преко 60 км/х и више од 10 л/м2 кише. Јутарња температура од 4 до 11 степени, највиша дневна од 17 до 22. У Београду повремено киша, а поподне и пљускови уз умерен југоисточни ветар. Касно увече разведравање. Температура до 19 степени.

 
Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

05.11.2023. Недеља: Умерено до потпуно облачно и ветровито, местимично с кишом, а после подне и увече и локалним пљусковима с грмљавином, који ће се са севера земље премештати ка југу. Дуваће умерен и јак јужни и југоисточни, а после подне и југозападни ветар, који ће повремено достизати ударе олујне јачине. Најнижа температура од 4 до 11 °С, а највиша од 17 до 22 °С. Касније после подне на северу Војводине, а увече и током ноћи и у осталим крајевима постепено разведравање, а ветар ће бити у слабљењу. Упозорење: Количина падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 95%. Локална појава грмљавина, вероватноћа 95%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 95%.
06.11.2023. Понедељак: Променљиво облачно и суво са дужим сунчаним интервалима, само се ујутро и пре подне на северу и североистоку Србије, уз нешто више облачности, понегде очекује киша. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима повремено и јак, западни и југозападни. Најнижа температура од 7 до 12 °С, највиша од 19 до 22 °С.
07.11.2023. Уторак: Пре подне наоблачење, које ће тек понегде условити кишу, док се после подне и увече очекује јаче наоблачење са кишом и пљусковима уз могућност грмљавине. Ветар слаб и умерен, јужни и југозападни. Најнижа температура од 5 до 11 °С, највиша од 17 до 21 °С. Упозорење: Количина падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 80%. Локална појава грмљавина, вероватноћа 60%.
08.11.2023. Среда: Облачно и хладније, местимично са кишом и локалним пљусковима. После подне и увече престанак падавина и разведравање. Ветар слаб и умерен, на северу и истоку и јак, западни и северозападни. Најнижа температура од 6 до 11 °С, највиша од 13 до 17 °С. Упозорење: Количина падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 80%.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.