Izvor: RTS, 01.Mar.2024, 19:32

Временска прогноза за 2. март 2024.

Сутра ујутру и пре подне облачно, понегде са слабом кишом. Потом углавном суво, уз дуже сунчане периоде. По подне ће и кошава ослабити. Ујутру температура од 5 до 10, током дана до 18 степени. Над Београдом ујуту облаци, може бити и мало кише. Током дана дужи сунчани интервали >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и највише 16 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

02.03.2024. Субота: Ујутру и пре подне умерено до потпуно облачно, на северозападу и западу суво, у осталим крајевима местимично са слабом кишом. После подне у Тимочкој Крајини облачно, у осталом делу земље променљиво са дужим сунчаним периодима, а краткотрајна киша или пљусак очекују се у брдско-планинским пределима југозападне, јужне, југоисточне и источне Србије. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју и јак, јужни и југоисточни, на југу Баната са ударима олујне јачине, после подне у слабљењу. Најнижа температура од 5 до 10, а највиша од 10 у Тимочкој Крајини до 18 степени у западној Србији. Упозорења: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 85%.
03.03.2024. Недеља: Изнад већег дела претежно сунчано, а у брдско-планинским пределима уз умерен развој дневне облачности очекује се тек понегде краткотрајна киша. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни. Најнижа температура од 2 до 8, а највиша од 15 до 20 степени.
04.03.2024. Понедељак: Ујутро претежно ведро. У току дана постепено наоблачење, а киша се очекује увече и током ноћи на југу и југозападу Србије. На високим планинама снег. Кошава (јужни и југоисточни ветар) поново у појачању. Најнижа температура од 2 до 10, а највиша од 15 до 19 степени. Упозорења: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%.
05.03.2024. Уторак: На северу променљиво, а у осталим карјевима умерено до потпуно облачно, местимично с кишом, на високим планинама са снегом. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју повремено јак, а на југу Баната још ујутро са ударима олујне јачине, источни и југоисточни, после подне у скретању на североисточни, а увече у слабљењу. Најнижа температура од 5 до 10, а највиша од 12 до 17 степени. Упозорења: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 70%.
Прогноза временa за наредних пет дана (од 06.03. до 10.03.2024.)
Од среде (06.03.) захлађење - ветар ће бити у скретању на северозападни, а киша, која се уз променљиву облачност повремено очекује у нижим пределима, на планинама ће прећи у суснежицу и снег.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.