Izvor: Danas, 08.Dec.2022, 22:39

14. Međunarodni festival queer filma Merlinka zvanično je otvoren (GALERIJA)

Aleksandra Odić, rediteljka filma "Frida" i dobitnica Kvir palme u Kanu, svečano je otvorila 14. Merlinka festival večeras (8. decembra) u Domu omladine Beograda uz poruku: "Samo nežno prema sebi". Na otvaranju festivala nastupio je Siniša Radin, solista Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, koji je otpevao pesmu "Bohemian Rhapsody" grupe Queen.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U susret festivalu "Merlinka": Lako je reći da je ovogodišnji program odličan, ali ako publika ne dođe da odgleda filmove festival će nestati

Izvor: Blic, 09.Dec.2022, 01:36

Na četrnaestom izdanju Međunarodnog festivala queer filma Merlinka, koji je na programu od 8. do 11. decembra 2022. godine u Domu omladine Beograda biće prikazano više od 80 domaćih i inostranih filmova koji se bave LGBT+ tematikom.

Nastavak na Blic...

Otvoren 14. Merlinka Festival

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2022

Četrnaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka svečano je otvoreno u četvrtak, 8. decembra u Domu omladine Beograda. Pred zvaničnu ceremoniju otvorena je i izložba “Kvir Evropa”, u okviru koje 28 umetnika iz 13 evropskih zemalja predstavlja svoje radove. Izložbu čini 56 fotografija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.