Британски милијардер оптужен за злоупотребу инсајдерских информација

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 12:14

Британски милијардер оптужен за злоупотребу инсајдерских информација

Британски бизнисмен, инвеститор и власник фудбалског клуба Тотенхем Хотспер, Џо Луис, оптужен је за вишеструке наводне случајеве злоупотребе инсајдерских информација, саопштио је данас амерички тужилац Демијен Вилијамс. Фото: PrtSc/USTLE HUB/YouTube
“Тврдимо да је Џо Луис годинама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << злоупотребљавао свој приступ просторијама за одборе корпорација и у више наврата давао инсајдерске информације својим партнерима, својим личним асистентима, приватним пилотима и пријатељима“, рекао је Вилијамс у обраћању путем видео снимка.

Званична писана оптужница тек треба да буде ојављена, преноси Би-Би-Си.
Луис је такође оптужен за злоупотребу хартија од вредности и заверу за злоупотребу хартија од вредности и давање лажних изјава. Међу онима за које тврди да је Луис делио информације су његова девојка, лични асистенти на јахти вредној 250 милиона долара на којој понекад борави, као и његова два приватна пилота.
Током раздобља од најмање осам година, Луис је користио информације које је добио као члан одбора одређених компанија како би помогао својим сарадницима када да купе деонице или их продају пре него што им вредност падне, саопштили су тужиоци.
Спотифај подигао цену претплате за 200 милиона корисника, први пут у 10 година

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британски милијардер оптужен за злоупотребу инсајдерских информација се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.