Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2023, 11:28

Браво Срби! Наша земља високо рангирана на светској листи земаља по донирању новца у добротворне сврхе, иза себе оставили све земље региона

Србија се опет ујединила, по ко зна који пут, када је за викенд успела да скупи новац за лечење малог Виктора Путице, који ће своје лечење наставити у Америци. Статистички подаци Светског индекса давања (Wорлд Гивинг Индеx) показују да је Србија високо рангирана на листи 119 земаља >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << када је у питању помагање другима у невољи. Фото: Pixabay Наиме, спремност да свој новац у добротворне сврхе донира највише дарују Индонежани, где је чак 84% испитаника то потврдило. Следи Мјанмар с 73% и Холандија с 68%. Србија се нашла на невероватном 11. месту и тиме показала да када се грађани уједине у помагању ствара позитивну слику у региону и свету.
Фото: Screenshot cafonline.org На целој листи, која је садржала неколико критеријума, попут „У којим земљама људи највише волонтирају“, „У којим земљама су највише спремни да помогну непознатима“ и горе наведеном „У којој земљи људи највише донирају у добротворне сврхе“, Србија се нашла у првих 30 земаља света, на 27. месту. Тако је земља од седам милиона људи иза себе оставила „богатије“ земље, као што су Сингапур, Русија, Кина, Немачка, али и све земље региона.
Vučić danas sa šefom diplomatije Kazahstana Muratom Nurtleom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Браво Срби! Наша земља високо рангирана на светској листи земаља по донирању новца у добротворне сврхе, иза себе оставили све земље региона (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.