Izvor: RTS, 24.Nov.2023, 20:25

Загађен ваздух у Београду - вртићи и школе треба да се придржавају препорука

Ваздух у Београду цео дан је био загађен. Вртићи и школе у оваквим ситуацијама треба да прате квалитет ваздуха, али и да се придржавају препорука које је упутио Секретаријат за образовање, изјавио је за РТС Андреј Шоштарић из Градског завода за јавно здравље. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ресник, Лештани и Винча су према последњим подацима у престоници највише загађени. Осетљиве групе грађана, када је ваздух загађен, не би требало дуго да се задржавају напољу, а важно је и да поштују препоруке Секретаријата за заштиту животне средине.

Андреј Шоштарић из Градског завода за јавно здравље, гостујући у Београдској хроници, објаснио је да предшколске и школске установе треба да се придржавају препорука Секретаријата за образовање које су већ више година на снази, као и да прате квалитет ваздуха на страници beoeko.com. 
"Када је ваздух загађен или јако загађен треба да преусмере активности са спољашње на унутрашњу средину. Квалитет ваздуха треба проверавати у зимским условима, посебно када почне грејна сезона", истиче Шоштарић.
Према његовим речима, временске прилике су такве да погодују задржавању загађујућих материја у нижим слојевима атмосфере, посебно због гужви у саобраћају и индивидуалних ложишта.
На пречишћиваче ваздуха које је Град обећао чекају 318 предшколских, 202 основне и 87 средњих школа. Надлежни кажу да је јавна набавка и даље у току.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.