Izvor: RTS, 18.Nov.2023, 15:32

Вучић: МУП-у не дајем наређења, нисам ни знао за Д-Експрес

Председник Србије Александар Вучић рекао је да МУП-у не даје наређења, осим за задатке за одбрану земље и заједничко деловање са Војском Србије, као и да за компанију Д-Експрес није ни знао. Председник је рекао да у понедељак очекује да ће наменска индустрија потписати >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << највећи уговор у историји Србије у вредности од 310 до 320 милиона евра.
Председник Вучић се осврнуо, одговарајући на питања новинара, на дешавања у "Пошти Србије" и компанији Д-Експрес.
"Јесам ли и у Јавном предузећу Пошта наредио упад? Ја МУП-у не дајем наређења, осим за задатке за одбрану земље и заједничко деловање са Војском Србије", рекао је Вучић.
Он је додао да ће увек бити за државну компанију, за то да припада држави и народу и не буде уништавана. "За сваку, и за Телеком и Пошту и сваку другу, јер је то све наше. Наравно, поштујући и приватне компаније, али не да за њихов рачун уништавамо оно што су генерације стварале", рекао је Вучић обилазећи новоизграђени стадион у Лозници.
"У понедељак очекујем највећи уговор у наменској индустрији" Председник Србије рекао је да у понедељак очекује да ће наменска индустрија потписати највећи уговор у историји Србије у вредности од 310 до 320 милиона евра.
"Замислите кад потпишете уговор са само једном компанијом из иностранства на око 310, 320 милиона евра. Знате како то сигурно значи нашим компанијама", рекао је Вучић у Бањи Ковиљачи.
Он је додао да је само питање да ли може све да се испоручи. "Морамо то да испоручимо и да се не осрамотимо. А при томе имамо захтеве у овом тренутку за нашу робу у висини од пет милијарди евра, а не можемо да испоручимо, немамо", рекао је председник у Бањи Ковиљачи.
Додао је да би Србија могла много новца да заради уколико би продала своје тенкове и војну технику коју поседује на стоковима. 
"Наставићемо улагања и у Шабац, прво болница и пут до Текериша и Цера" Вучић је изјавио да ће се наставити са улагањима и у Шабац и да је сада најважније да тај град прво добије болницу, као и да се заврши пут до Текериша и Цера, и додао да је очекивано и да Шапчани желе  стадион у Шапцу, када се има у виду шта се све гради широм државе.
"Прво да урадимо болницу, и пут до Текериша и Цера па онда да причамо даље о свему. Свашта је у плану", рекао је Вучић у Лозници, одговарајући на питање новинара да ли и Шабац може да очекује стадион будући да је то најавио на отварању аутопута Рума–Шабац.
"Ускоро долази и 54 километра брзе саобраћајнице Шабац–Лозница, о томе су људи овде причали 70 година и нису веровали да ће то да се деси", рекао је председник. 
"Много уложено у Бању Ковиљачу, морамо још да повећамо капацитете" Током обиласка завршних радова на реновирању хотела "Подриње" у Бањи Ковиљачи Вучић је рекао да је много уложено у ту бању која је пета по посећености и најавио још већа улагања.
"Много смо уложили и још морамо да улажемо у Бању Ковиљачу", навео је Вучић. Навео је да су најпосећеније бање, на првом месту Врњачка Бања и Сокобања, затим Луковска и Пролом бања, па Врдник и Бања Ковиљача.
Вучић је казао да су цене некретнина око Лагатора отишле у небеса. Током обиласка домаћини су рекли председнику да се у Лозници гради нови стамбени комплекс око Лагатора.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.