Izvor: RTS, 23.Okt.2023, 05:59

Борбе на југу и истоку Украјине; Лавров стиже у Техеран

Рат у Украјини – 607. дан. Настављају се борбе у Украјини. Украјински одбрамбени системи оборили су ноћас 14 дронова и једну крстарећу ракету коју је лансирала Русија, саопштиле су украјинске ваздухопловне снаге. Руска војска тврди да је спречила покушај украјинских >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << диверзантско-извиђачких група да пређу Дњепар у Херсонској области. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров долази у посету Техерану.
Борбе на истоку и југу Украјине су настављене. Руске снаге гранатирале су град Купијанск у области Харкова, погодивши стамбене зграде и ранивши три особе.
Мета руске војске била је и индустријска инфраструктура у Кривом Рогу, саопштио је Кијев. 
Руске снаге, са друге стране, тврде да су осујетиле неколико покушаја украјинских јединица да пређу реку Дњепар у јужном региону Херсона, те да су обориле три ракете усмерене на Крим.
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров стиже у посету Техерану.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.