Izvor: RTS, 10.Okt.2023, 06:07

Ракетни напади на украјинском фронту; Зеленски стигао у Румунију

Рат у Украјини – 593. дан. На украјинском фронту су настављени ракетни напади. Председник Украјине Володимир Зеленски ће данас посетити суседну Румунију, што ће бити његово прво путовање у ту земљу од почетка рата, саопштило је румунско председништво. Парламентарна >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << скупштина НАТО-а позвала владе и државе војног савеза да наставе да подржавају Украјину.
На украјинском фронту су настављени ракетни напади. Руске снаге су у гранатирању Херсона и Харковске области уништиле складишта муниције.

Украјинци кажу да су одбили напад код Запорожја и постигли делимичан успех у правцу Бахмута.
Код Лимана и Торска, руска војска је спречила пет непријатељских напада.
Председник Украјине Володимир Зеленски сменио је старог команданта и именовао генерал-мајора Анатолија Бархилевича за новог команданта Снага територијалне одбране.
Зеленски ће данас посетити суседну Румунију, што ће бити његово прво путовање у ту земљу од почетка рата, саопштило је румунско председништво.
Британско министарство одбране тврди да је међународна изолација приморала Русију да преусмери своје спољнополитичке напоре ка некада мање пожељним партнерствима како би добила дипломатску, економску и војну подршку, уз тврдњу да Русија сада производи дронове по иранској лиценци.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.