Izvor: RTS, 16.Jul.2023, 11:43

Снажан земљотрес код Аљаске, укинуто упозорење на цунами

Земљотрес јачине 7,2 јединице Рихтерове скале погодио је регион полуострва Аљаска рано у недељу, саопштио је Геолошки завод САД (УСГС). Укинуто упозорење на цунами.
УСГС је ревидирао магнитуду земљотреса са почетних 7,4 на 7,2 као и дубину земљотреса >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на 32,6 километара са првобитнa 9,3 километра.

Према Евромедитеранском сеизмолошком центру, епицентар потреса лоциран је код града Сенд Поинта.
У међувремену, амерички систем за упозорење на цунами повукао је упозорење које је издао за приобална подручја јужне Аљаске и полуострва Аљаска.
За сада нема информација о могућој штети и жртвама. Поједини корисници Твитера, како наводи Ројтерс, поставили су видео-снимке на којима се чују сирене за узбуну на цунами и тренутак када се догодио потрес.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.