Izvor: RTS, 27.Jun.2023, 16:56

Због болесног срца Баки Петри из Сремске Митровице доктори забранили да гледа мечеве Новака Ђоковића

Колико је Србија поносна на своје спортисте, посебно на Новака Ђоковића, сведочи животна прича 83-годишње баке Петре из Сремске Митровице, која је током његовог меча са Федерером доживела инфаркт, због чега су јој лекари забранили на гледа његове мечеве. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Да ће Ђоковић бити велики човек, видело се од детета, испричала нам је бака Петра Бесермењи, која Новакове слике чува поред иконе. Каже да јој је симбол свега лепог и витешког. Он јој је мотивација и брига и у мислима често уз децу и унуке. Инфаркт се каже, догодио, али су осећања и посвећеност остали исти.
“Ја не знам зашто сам ја добила, кад ја њега годинама гледам. Мој муж је њега почео гледати, нисам ја ни знала, њега тата учио. Ја сам од тада њега заволела, заволела, ја њега сматрам као своју децу. Била сам тада сама и он је играо са јачим од себе”, каже Петра Бесермењи из Сремске Митровице.
Лекарима који су јој спасли живот бака Петра није признала да је те ноћи гледала тениски меч и да је јак стрес доживела док је навијала за Нолета. Изабрани лекар, касније, морао је да реагује.
“Он је забранио да гледа све његове мечеве, али може само да чује његове резултате. Она њега заиста воли из срца и душе и у овом сада нарушеног здравственом стању би волела и желела, и ја као кћерка њена бих волела да јој остварим њен животни сан само да га упозна, да га загрли”, каже бака Петрина кћерка Јелица Бесермењи.
Одрасла без родитеља, бака Петра, научена је да се бори и негује спортски дух. Учествовала је и победјивала на свим кросевима РТС-а, београдском маратону, срељаштву, радила у спортском савезу. Зато цени рад, Новакову упорност и честит однос према животу.
“Он је толико уморан, уморан, и на шљаки и на свему и опет буде при крају, извуче се”, каже Петра Бесермењи.
У нади да ће порука стићи до Навака, бака Петра, пожелела му је да истраје и на предстојећем Вимблдону освоји осму титулу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.