Читај ми!

Због болесног срца Петри из Сремске Митровице доктори забранили да гледа мечеве Новака Ђоковића

Осамдесеттрогодишњој Петри Бесермењи из Сремске Митровице Новак Ђоковић је омиљени спортиста, али ипак неће моћи да гледа његов наступ на Вимблдону јер су јој то забранили лекари, пошто је пре неколико година током његовог меча са Федерером – доживела инфаркт.

Да ће Ђоковић бити велики човек, видело се од детета, испричала нам је бака Петра Бесермењи, која Новакове слике чува поред иконе. Каже да јој је симбол свега лепог и витешког. Он јој је мотивација и брига и у мислима често уз децу и унуке. Инфаркт се каже, догодио, али су осећања и посвећеност остали исти.

"Ја не знам зашто сам ја добила, кад ја њега годинама гледам. Мој муж је њега почео гледати, нисам ја ни знала, њега тата учио. Ја сам од тада њега заволела, заволела, ја њега сматрам као своју децу. Била сам тада сама и он је играо са јачим од себе", каже Петра Бесермењи из Сремске Митровице.

Лекарима који су јој спасли живот бака Петра није признала да је те ноћи гледала тениски меч и да је јак стрес доживела док је навијала за Нолета. Изабрани лекар, касније, морао је да реагује.

"Он је забранио да гледа све његове мечеве, али може само да чује његове резултате. Она њега заиста воли из срца и душе и у овом сада нарушеног здравственом стању би волела и желела, и ја као кћерка њена бих волела да јој остварим њен животни сан само да га упозна, да га загрли", каже бака Петрина кћерка Јелица Бесермењи.

Одрасла без родитеља, Петра је научила да се бори и негује спортски дух. Учествовала је и побеђивала на свим кросевима РТС-а, београдском маратону, стрељаштву, радила у Спортском савезу. Зато цени рад, Новакову упорност и честит однос према животу.

"Он је толико уморан, уморан, и на шљаки и на свему и опет буде при крају, извуче се", каже Петра Бесермењи.

У нади да ће порука стићи до Новака, бака Петра му је пожелела да истраје и на предстојећем Вимблдону освоји осму титулу.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара