Izvor: RTS, 21.Jun.2023, 13:22

Вучић са шефом алжирске дипломатије о јачању билатералних односа

Председник Александар Вучић разговарао је са министром спољних послова и дијаспоре Алжира Ахмедом Атафом о билатералним односима.
Министар Ахмед Атаф пренео је председнику Вучићу поздраве председника Алжира Абделмаџида Тебуна, као и позив >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за званичну посету тој земљи, саопштило је Председништво.
Прихватајући позив да посети Алжир, председник Вучић је констатовао да две земље везује традиционално пријатељство и вишедеценијска сарадња.
Двојица саговорника су се сагласили да је важно уложити заједничке напоре у правцу додатног јачања политичког дијалога, посебно кроз размену посета на високом и највишем нивоу.
Председник Вучић је истакао заинтересованост Србије за даље јачање привредне сарадње са Алжиром и, у том контексту, заседање Мешовитог комитета за економску и научно-техничку сарадњу у Алжиру.
Такође, изразио је уверење да се обим трговинске размене, који у протеклим годинама бележи узлазни тренд, може додатно увећати и диверсификовати, имајући у виду комплементарност привреда две земље.
Саговорници су разменили мишљења о свим актуелним геополитичким питањима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.