Izvor: RTS, 30.Maj.2023, 06:28

Ноћ протекла мирно на северу КиМ, Кфор око зграде Oпштине у Звечану

На северу Косова и Метохије ноћ је протекла мирно. Снаге Кфора са опремом са разбијање демонстрација поставили су нови кордон и неколико стотина метара удаљен од зграде локалне самоуправе у Звечану. Од четворице ухапшених Срба, двојица су и даље у полицији и пребачени >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су у јужни део Митровице. Из болнице су потврдили да има најмање 50 повређених Срба, док је Кфор саопштио да је повређено 30 њихових припадника.
Дописник РТС-а јавља да је од јутрос мирно на северу КиМ, као и да су припадници Кфора и јутрос око зграде у Звечану. У згради су и даље припадници тзв. косовске полиције.

КФОР је јуче у Звечану насилно разбио протест Срба.
Двојица Срба рањена су из ватреног оружја, један од њих је у веома тешком стању. Има више од 50 повређених Срба, а повређено је и 30 припадника Кфора.
У обраћању јавности, председник Србије Александар Вучић је истакао да је месецима говорио да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти има једну жељу – да доведе до крвопролића цео регион, као и да је мало ко хтео то да чује и разуме шта се дешава на КиМ.
Вучић је позвао Србе на северу Косова и Метохије да се не сукобљавају са НАТО-ом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.