Izvor: RTS, 15.Maj.2023, 16:02

Суђење групи Беливук-Миљковић, настављено испитивање Спасојевића

У Специјалном суду у Београду испитивањем окривљеног-сарадника Николе Спасојевића настављено суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића чији се припадници терете за седам убистава, трговину дрогом, нелегално држање и ношење оружја,отмице >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и силовање.
Марко Миљковић је имао додатна питања за окривљеног-сарадника Никола Спасојевића, па му је постављао питања ко је и кад донео индустријску машину за млевење меса у кућу у Ритопеку. Спасојевић је одговорио да не зна, али да је претпоставља да су је донели Беливук, Миљковић и Владе Драганић.

Испитивао га је о колима, којим је возилом дошао један од браће Будимир током отмице Горана Величковића, на шта је Спасојевић одговорио да је дошао блиндираном "седмицом", док је побројао и чија кола су се тада већ налазила у Ритопеку.
Спасојевић је поновио да су га припадници групе позвали након отмице Николе Митића и рекли му да мора да окречи канцеларију на стадиону ФК Партизан, а као разлог су му навели да ће, ако полиција дође, сви "надрљати".
Спасојевић о ножу у суду Миљковић је затим питао Спасојевића да ли је покушао да унесе нож у суд када је дошао да потпише споразум са тужилаштвом, док је Спасојевић појаснио да је случајно у џепу тог дана заборавио да има "малу бритвицу" која му је поклон од покојног оца, као и да ју је тада  предао стражарима нож.
Следећи је Спасојевића испитивао оптужени Небојша Јанковић, а одговарајући на његова питања поновио је да је Јанковић био у Грчкој када је планирано убиство Алена Кожара и Дамира Хоџића на Крфу.
"Да ли знаш да ћеш бити испоручен Грчкој или Црној Гори због учешћа у убиству у Атини и на Крфу" питао је Јанковић, а Спасојевић је рекао да не зна ништа о томе. 
"Беливук и Миљковић су ми нудили да живим са мајком у Ритопеку" Окривљени-сарадник Никола Спасојевић, одговарајући на питања Владе Драганића, оптуженог припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, изјавио је да су му вође клана нудиле да живи у кући у Ритопеку са својом мајком.
Спасојевић је прецизирао да су му Беливук и Миљковић понудили да живи са мајком у кући у Ритопеку, јер су живели као подстанари, те додао да је рекао да ће је послати у бању када им кућа буде потребна.
Драганић је постављао питања о његовом присуству у кући у Ритопеку, затим да ли је био члан навијачке или криминалне групе, као и кад је њега Спасојевић први пут видео у поменутој кући.
Спасојевић је рекао да је Драганић водио полицију да им покаже где су припадници клана просипали остатке тела убијених мушкараца, а на питање судије да појасни одакле му та сазнања, Спасојевић је рекао да је на полицијској фотографији са Дунава потписан Драганић.
Причајући о убиству Глигоријевића, Спасојевић је навео да су му руке биле везане лисицама иза леђа и додао да су руке толико биле стегнуте да су поплавеле.
Драганић је завршио своје испитивање након чега је судија одредила паузу од пола сата након које ће се наставити испитивање.
Никола Спасојевић се нагодио са тужилаштвом да за казну затвора од 14 година прича о злочинима криминалне групе Беливук-Миљковић. 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.