Izvor: RTS, 27.Apr.2023, 16:00

Извештај о стању на КиМ пред Саветом безбедности Уједињених нација

Савет безбедности Уједињених нација расправља о стању на Косову и Метохији. Шефица УНИМК-а Каролин Зијаде позвала је стране укључене у преговоре да подигну ниво поверења и окончају запаљиву реторику. Дачић: Циљ Приштине је брисање српског идентитета. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Гутерес је, у извештају који обухвата активности Унмика и развој догађаја од 16. септембра 2022. до 18. марта 2023. године, поздравио споразум о мапи пута ка нормализацији односа Београда и Приштине и анекс за његову имплементацију уз посредство Европске уније.
У извештају су детаљно описана дешавања из новембра прошле године, када су Срби напустили приштинске институције, али све што се након тога дешавало.
Последња седница Савета безбедности УН о раду мисије Унмик била је одржана у октобру прошле године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.