Izvor: RTS, 12.Apr.2023, 10:43

Тужилаштво проверава тврдње "Кенткарта", београдским властима послат захтев за достављање документације

По налогу Вишег јавног тужиоца у Београду, Посебно одељење за сузбијање корупције формирало је предмет ради провере информација објављених на појединим порталима, у вези са садржином разговора са састанка који су представника Управе града Београда са представницима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << иностране компаније "Kенткарт".
Из "Кенткарта" тврде да им је из врха Градске управе нуђено намештање будуће јавне набавке уколико пристану на наводни споразумни раскид уговора o наплати јавног превоза у Београду.
У саопштењу се наводи да је Више тужилаштво тим поводом послало Управи града Београда захтев за достављање документације у вези са закључењем уговора о пружају услуга са поменутом компанијом, као и изјашњење о начину на који је овај уговор додељен, односно закључен.
Такође, Тужилаштво захтева да му се достави извештај о праћењу реализације предметног уговора, као и документацију о евентуално предузетим мерама и радњама преговора око анексирања , продужења, раскида или поништeња уговора.
Наглашава се да је захтевано и достављање записника са свих радних, односно службених састанака одржаних са представницима ове компаније, податак да ли су састанци аудио-визуелно документовани, извештај о свим лицима присутним на састанцима, те да ли су познати подаци о пореклу јавно објављеног снимка, наводно насталог на неком од састанака.
Вишем тужилаштву треба да се доставе и службене белешке, изјашњења представника Градске управе који су били овлашћени за предузимање радњи у вези са регулисањем пословног односа са наведеном компанијом, уколико су сачињавани, закључује се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.