Cvetković: Postoji mogućnost povećanja subvencija

Izvor: Studio B, 13.Jul.2011, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Postoji mogućnost povećanja subvencija

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio da postoji mogućnost da Vlada Srbije poveća subvencije za stambene kredite, kao i da za dva do tri meseca ponovo razmatra sa Narodnom bankom Srbije odluku o povećanom učešću za tu vrstu pozajmica.

"Mi pratimo kretanje kredita i ako se pokaže da u naredna dva do tri meseca dođe do smanjenja broja stambenih kredita zbog povećanog učešća ponovo ćemo otvoriti razgovore da NBS", rekao je Cvetković novinarima prilikom obilaska >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na prostoru nekadašnje kasarne "Stepa Stepanović" u Beogradu.

Novim propisima NBS učešće za stambene kredite je od 30. juna povećano sa 10 na 20 odsto.

"Mere Vlade su takve da imamo mogućnost da subvencionišemo stambene kredite i da se na taj način rešava problem povećanog učeščha za tu vrstu pozajmica", istakao je Cvetković.

U budžetu za 2011. godinu predviđeno je da se za subvencionisanje stambenih kredita izdvoji 1,7 milijardi dinara.

Cvetković je kazao da svi koji uđu u sistem subvencionisanih kredita i dalje imaju učešće od 10, a ne 20 odsto i da se mera NBS na njih ne primenjuje.

"Ako se pokaže da tražnja za subvecionisanim kreditima premašuje iznos koji se nalazi u budžetu odobrićemo dodatna sredstva, tako da svi koji budu želeli da uzmu tu pozajmicu moći će to da i urade", rekao je Cvetković.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.