Živković predlaže formiranje komisije za praćenje sprovođenja mera, SNS odgovara da opozicija vodi kampanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2020, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković predlaže formiranje komisije za praćenje sprovođenja mera, SNS odgovara da opozicija vodi kampanju

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da će uputiti predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić predlog za obrazovanje Komisije za praćenje sprovođenja mera kojima se odstupa od Ustavom zagarantovanih prava za vreme vanrednog stanja.

Živković je na konferenciji za novinare rekao da bi Komisiju činilo devet članova, od kojih su pet iz opozicije, čime bi se, kaže, garantovala objektivnost rada komisije, a opozicija bi ozbiljno morala da radi na kontroli vlasti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je komentarisao i mere države za pomoć privredi od posledica korona virusa, rekavši da bi za to trebalo da se uradi rebalans budžeta koji bi morao da dođe na verifikaciju u parlament.

Ocenio je i kao pozitivnim da su mere kojima se direktno pomaže zaposlenima u redu, kao i odlaganje plaćanja poreskih obaveza, ali da je podela100 evra građanima, po njegovom mišljenu besmislena.

Marković: Neki opozicioni lideri su u jeku kampanje

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Marković ocenio je danas da se političke stranke, uprkos vanrednom stanju, nalaze u jeku političke kampanje koju, kako kaže, sprovode lideri nekih opozicionih stranaka sa ciljem da se obezvredi svaki napor države da se izbori sa epidemijom, saopštio je SNS.

Marković se osvrnuo na današnju konferenciju za novinare Zorana Živkovića, rekavši da je predsednik Nove stranke kritikovao lekare, stručnjake, ekonomske mere, pa i Aleksandra Vučića zbog nabavke respiratora.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.