Vučić kandidat za predsednika Srbije!

Izvor: Mondo, 14.Feb.2017, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić kandidat za predsednika Srbije!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je kandidat SNS na izborima za predsednika Srbije, jednoglasno je odlučilo danas Predsedništvo stranke.

Foto: MONDO

Vučić je bio jedini kandidat na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke, koja je u cnetrali stranke trajala više sat vremena.

Rođen je 5. marta 1970. godine u Beogradu. Maturirao je u Zemunskoj gimnaziji 1988. godine, a 1994. godine završio je Pravni fakultet u Beogradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Političku karijeru počeo 1993. godine kao funkcioner Srpske radikalne stranke (SRS) i tada je postao narodni poslanik.

U toj stranci bio je sve do 2008. godine, kada prelazi u tek osnovanu Srpsku naprednu stranku (SNS).

Lider SNS-a postao je u septembru 2012. godine, pošto je tadašnji predsednik stranke Tomislav Nikolić dao ostavku i postao predsednik Srbije posle predsedničkih i parlamentarnih izbora 2012. godine.

Istovremeno, Vučić je preuzeo funkciju ministra odbrane i prvog potpredsednika Vlade zaduženog za borbu protiv korupcije i kriminala. To je njegova druga ministarska funkcija, pošto je 1998. godine bio ministar informisanja.

Ministar odbrane bio je do septembra 2013. godine, kada se povlači sa tog mesta nakon rekonstrukcije vlade i zadržava mesto prvog potpredsednika.

Za predsednika vlade izabran je 2014. godine. Srbija je 11. avgusta 2016. dobila novu vladu, a Aleksandar Vučić je zadržao premijersko mesto.

Aktivno je učestvovao u pregovorima Vlade Srbije i vlasti u Prištini pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Govori engleski i ruski, oženjen je i ima dvoje dece.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Izbori

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.