Vučić i Tadić saglasni o ključnim pitanjima, nastavak za vikend

Izvor: BKTV News, 10.Apr.2014, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Tadić saglasni o ključnim pitanjima, nastavak za vikend

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na sastanku sa NDS o ključnim pitanjima postignut značajan nivo saglasnosti, a razgovori će biti nastavljeni tokom vikenda.

“Mi ćemo tokom vikenda nastaviti razgovre”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare navodeći da je suština razogovra bio plan i program i ono što je važno za napredak Srbije.
Vučić je rekao da temeljno i opsežno razgovaralo o situaciji u Srbiji i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << tome kakvi su poslovi pred zemljom, kakve je reforme potrebno sprovesti,omogućiti fiskalnu konsolidaciju zmelje i stvaranje zdrave ekomonije.
“Potrebno je narodu da se kaže istina kakva jeste, ništa ne treba da skrivamo, već da se borimo, da vlada treba da bude ozibliljan tim i da svi vodimo racucna o vitlanim državnim i nacionalnim interesima bez obzira d ali smo u opoziciji ili na vlasti”, rekao je Vučić.
Vučić je izjavio da će buduća vlada funkcionisati kao ozbiljan tim, kao i da će “političke partije jednom za svagda biti izbačene iz javnih preduzeća i upravnih odbora”.
Vučić je rekao da je Srbiji potrebna vlada koja će da radi, bude ozbiljna, odgovorna, stručna, “a ne da se pravi po kvotama i kontingentima”.
“S time se složio Tadić…Važno je da smo izrazili želju da zajednički radimo za dobro Srbije i izborimo za obolji život građana Srbije”, poručio je Vučić..
Lider naprednjaka je kazao da je sa Tadićem govorio 90 odsto o ekonomiji i socijalnim temama, a mnogo manje o spoljnoj politici.
“Jasno je da su suština razgovora bili plan i program vlade, napredak Srbije u svim sferama, pogotovo o onome što je život u Srbiji. Zadovljan sam što mi se čini da postoji veća politička odgovornst različitih političkih subjekata, bez obzira da li ćemo biti zajedno u vladi ili u poziciji, te da nećemo braniti nekim stručnim ljudima da uđu u vladu”, ukazao je Vučić.
Sastanak je počeo u 10 sati u sedištu SNS, a pored Tadića na sastanak su stigli i predsednici “Zajedno za Srbiju” Dušan Petrović i Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji su bili na izbornoj listi NDS.
Pored Vučića razgovorima su prisustvovali funkcioneri SNS Jadranka Joksimović, Radomir Nikolić i Igor Mirović.
Naprednjaci su pregovore o formiranju vlade počeli u ponedeljak susretom sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, koji su dobili poziv da učestvuju u novoj vladi, da bi dan kasnije u sedište SNS stigao i lider socijalista Ivica Dačić, sa kojim bi razgovori trebalo da budu nastavljeni.
Izvor: tanjug.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.