Vučević: Za vikend ili posle vikenda izbor pokrajinske vlade, ime Mirovića zloupotrebljeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2020, 12:37

Vučević: Za vikend ili posle vikenda izbor pokrajinske vlade, ime Mirovića zloupotrebljeno

Potpredsednik Glavnog odbora SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da će u subotu ili odmah posle vikenda biti održana Skupština Vojvodine i da će tada biti izabrana Pokrajinska vlada.

Na konferenciji za medije povodom 12. godišnjice SNS, Vučević je rekao da u Pokrajinskoj vladi nema nikakvih sukoba.

A povodom vesti o predlogu Žarka Dimića, odbornika SPS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Sremskim Karlovcima, da predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića predloži za počasnog građanina Sremskih Karlovaca, Vučević kaže da je ime Mirovića zloupotrebljeno.

"Miroviću ne treba nikakvo priznanje da bi bio cenjen i poštovan i za svoj politički i za javni poziv, to je nešto što niko ne može da mu oduzme, ni njegove knjige, ni njegove govore, ni njegov rad u politici", rekao je Vučević.

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović ranije je izjavio da nije dao saglasnost Žarku Dimiću, odborniku SPS-a u Sremskim Karlovcima, da ga predloži za počasnog građanina Sremskih Karlovaca.

Naime, Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i proglašenje počasnih građana Sremskih Karlovaca, na kojoj je, kako su preneli pojedini mediji, odbijen predlog da se pokrajinski premijer proglasi za počasnog građanina te opštine.

Mihajlovićeva: SNS vratila veru u budućnosti

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je danas da je ta stranka za 12 godina postojanja vratila građanima veru u budućnost Srbije, a zemlji ugled u svetu.

Mihajlović je u pisanoj izjavi ocenila da je SNS prošla dug put od najveće opozicione stranke do najjače partije u Srbiji i na Balkanu.

"Na tom putu SNS se menjala i jačala, ali je mnogo važnije što se menjala i jačala Srbija, njena ekonomija, javne finansije, saobraćajna infrastruktura, a posebno njen ugled u svetu", navela je Mihajlović.

Ona je istakla da se po tome razlikuju od stranaka koje se isključivo bore za vlast, jer SNS nije takva, već se bori za Srbiju i za bolji život njenih građana.

"Uz sve rezultate koje smo postigli i koji će ostati iza nas, možda je najvažnije to što smo uspeli da vratimo veru građanima da je Srbija njihova zemlja, da na nju treba da budu ponosni i da je njihova država tu da im obezbedi sigurnu i bolju budućnost", poručila je Mihajlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.