Uskoro prvi sastanak akcionog tima za političke promene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2015, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro prvi sastanak akcionog tima za političke promene

Prvi sastanak akcionog tima republičkog parlamenta koji će započeti dijalog o suštinskim promenama političkog sistema u državi očekuje se početkom naredne sedmice, izjavio je danas šef tog tima Zoran Babić.

Babić, koji je predsednik poslaničkog kluba SNS, rekao je za Tanjug da će do kraja ove sedmice biti završeno formiranje tog tima, a da se već početkom naredne očekuje i prvi sastanak.

U akcionom timu republičkog parlamenta koji će započeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dijalog o suštinskim promenama političkog sistema u državi, što je na predlog SNS inicirala predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, učestvovaće predstavnici svih poslaničkih klubova.

Inicijativa o formiranju tog tima došla je pošto je premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio političke reforme, u okviru kojih će biti smanjen broj poslanika sa sadašnjih 250 na 125 do 150.

Tim će, kako je ranije najavila predsednica parlamenta, biti formiran sa ciljem da se započne dijalog o suštinskim promenama političkog sistema u državi, izmenama izbornog zakona i na kraju i Ustava Srbije.

Zamisao je, kako je objasnila, da dijalog ide u pravcu izmena političkog sistema, odnosno izmene izbornog zakona, izmena načina izbora nosioca pravosudnih funkcija, a to bi sve rezultiralo predlozima za izmenu Ustava.

Predstavnik SPS u tom timu biće šefica poslanika te stranke Dijana Vukomanović, demokrate će predstavljati poslanica te stranke Gordana Čomić, a socijaldemokrate zamenik šefa poslanika Janko Veselinović.

Učešće u radu tog tima najavila je i LSV, SDPS, PUPS, dok će SVM predstavljati šef poslanika te stranke Balint Pastor.

U dijalogu o promenama političkog sistema učestvovaće i JS, koju će predstavljati Petar Petrović, NS, čije će stavove zastupati šef poslanika Miroslav Markićević, kao i poslanički klub SPO-DHŠ, koju će predstavljati Aleksandar Jugović.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Akcioni tim iduće sedmice o smanjenju broja poslanika

Izvor: Blic, 07.Maj.2015

Skupštinski akcioni tim koji će započeti dijalog o suštinskim promenama političkog sistema u državi održaće prvi sastanak naredne sedmice, a jedna od prvih tema o kojoj će se debatovati biće smanjenje broja poslanika republičkog parlamenta, izjavio je danas šef tog tima Zoran Babić...Babić...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.