Ubedljiva pobeda SNS na lokalnim izborima u Doljevcu

Izvor: JužneVesti.com, 17.Dec.2018, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljiva pobeda SNS na lokalnim izborima u Doljevcu

Prema prvim podacima, na lokalne izbore u Doljevcu izašlo je oko 70% birača, od kojih je više od 80% glasalo za listu Srpske napredne stranke "SNS - Zato što volimo Doljevac". Ostale stranke su daleko iza SNS, a Doljevčani nisu mogli da glasaju za opozicioni blok, jer su ove partije rešile da bojkutuju izbore.

U štabu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << SNS u Doljevcu se slavi mnogo pre zvaničnog proglašenja rezultata, jer su građani, kako kaže nosilac liste Goran Ljubić Međarac, mahom glasali za njih. Dodaje i da je prema njihovim informacijama glasačke listiće u kutije ubacilo oko 10.500 građana, što je oko 70% onih sa pravom glasa.

Prema preliminarnim podacima, imamo oko 80 %. Ostali se bore da pređu cenzuz - istakao je Međarac.

I u štabu Socijalističke partije Srbije imaju slične rezultate.

Navode da je prema sadašnjim informacijama lista SNS na 83%, PUPS na 1,12, SPS na 5, 5, Jedinstvena Srbija na 6,3 radikali na 1,2 a Savez za demokratski Doljevac na 0,3%.

Oglasio se i predsednik SNS Aleksandar Vučić rečima da "izbori nisu bili laki" jer su navodno nad ovom partijom "vršeni pritisci spolja i iznutra".

Aleksandar #Vucic @avucic: SNS ubedljivo pobedila na lokalnim izborima u četiri opštine https://t.co/1AzRsK2GH0 pic.twitter.com/IeiF3iqHpR

Podsetimo, iako je imao stabilnu većinu u lokalnom parlamentu, donedavni predsednik Opštine Goran Ljubić Međarac (SNS) je podneo ostavku na predsedničku funkciju. Kako je Međarac objasnio, hteo je da zbog prozivki opozicionog odbornika Stojiljkovića proveri izbornu volju Doljevčana.

Maja Gojković je izbore raspisala za 16. decembra, a Stojiljković je nastavio tvrdnjama da su izbori nezakoniti i da su traćenje novca. Ministarstvo je odgovorilo da su raspisani po zakonu.

Opozicija je rešila da ove izbore bojkotuje zbog toga što su, kako kažu u Savezu za Srbiju, veštački izazvani i nezakonito raspisani.

CRTA je analizirajući predizbornu kampanju, ocenila da u njoj nije bilo političkog programa i poruka stranaka koje učestvuju, uz slabu ispraćenost nacionalnih medija, bojkot opozicije i posete funkcionera.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.